Nadat ik de academie in Tilburg heb afgesloten ben ik verhuisd naar Amsterdam.

Mijn eerste kind werd geboren en er was niet veel tijd om te schilderen en tekenen. Een paar uur per dag als de baby sliep kan ik aan het werk. Ik kreeg opdrachten vanuit het theater om een poster voor de voorstelling te maken en zo af en toe een decorstuk. Vaak waren het portretten van acteurs wat mij ertoe bracht om verder te gaan met het schilderen van portretten en later bloemen.

Bloemen associeer ik met beweging in het  leven, kleur in je leven, met liefde en passie en vooral met mensen. Bloemen horen bij mensen in vreugde en verdriet.


Mijn hoofdinkomen verdien ik door les te geven aan jonge kinderen. Het is heerlijk om kinderen te laten tekenen. Sommige kinderen vinden het heel eng om de eerste lijn op het papier te zetten. Het is een overwinning om te zien wat voor een prachtige tekening een kleuter al kan maken. Het is voor mij nog dagelijks een uitdaging om een jong kind het plezier te laten beleven bij het maken van de meest mooie tekeningen en schilderijen. Om te mogen ervaren hoe heerlijk het kan zijn om met tekenen en schilderen bezig te zijn en met trots het resultaat aan de wand te hangen, zodat iedereen ervan kan genieten.


Het is voor mij duidelijk dat ik kies voor de realisten. Ik wil in mijn schilderijen een bloem of portret realistisch weergeven. Ik kijk graag naar de impressionisten en expressionisten maar ook het magisch realisme, om van de toets en kleurtonen die zij weergeven te leren en die te gebruiken in mijn eigen schilderijen.


In de tijd dat ik op de academie zat was realistisch werk uit den boze. Het is een tijd van onderzoeken en experimenteren en na het behalen van mijn diploma wist ik zeker dat mijn liefde uitgaat naar realistisch werken. Tijdens de academie was mijn inspiratiebron Caravaggio en vond ik zijn lichtgebruik zeer inspirerend. Na de academie heb ik het lichtgebruik losgelaten en gekozen voor kleur.

Emmie schildert ook in opdracht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.06-2341 8957


emmie.kaas@gmail.com